2013. április 30., kedd

Citromfa gyökeres tövek AKCIÓSAN!!! - Jelenlegi ára: 489 Ft

Citromfa
gyökeres tövek.
(3-5 esetleg 8 levelesek oltás nélkül) eladók.
Nagyon szépen díszit.
Mielőtt bármilyen előkészületet tennénk, nézzük meg, milyen helyre, milyen környezetbe szánjuk ezeket a növényeket. A télen is 25 C°-os, távfűtéses, nem túl világos lakásban lakók sajnos nem számíthatnak sok jóra. (Ebben a cikkben nem foglalkozunk a fűtött üvegházzal, téli kerttel rendelkező egzotikusnövény-termesztők ideálist megközelítő környezetével, teendőivel, hisz ők sokkal többet tudnak nálam, és én is csak csodálni tudom az eredményeiket. ) Csak a lakásban, családi házban tervezett citrusneveléshez szeretnék segítséget nyújtani, ahol a lehetőségek messze elmaradnak a citrusfélék ázsiai őshazájában uralkodó éghajlati viszonyoktól. Ennek alapján osszuk is mindjárt ketté a várható környezetet:
Kertes családi ház, amelynek nagy előnye, hogy a nyár folyamán a szabadban tudjuk tartani a növényeinket. Ezzel a lehetőséggel mindenképp élnünk kell, mert ha májustól októberig jól megerősödnek a citrusok, sokkal könnyebben vészelik át a nem túl ideális teleltetési körülményeket is. Napos vagy félárnyékos, huzatmentes, (szélvédett) helyet érdemes keresni. Általában elmondható, hogy minél idősebb, erősebb a növényünk annál naposabb helyen tarthatjuk. A téli pihenés idejére gondoskodnunk kell egy világos, hűvös (5 - 15 C° -os) helyiségről.
Erkélyes lakás. Lakótelepen, társasházban élőknek már nehezebb a helyzetük. Itt nagy előny egy keleti, délkeleti fekvésű, szélvédett erkély, ahová akár már áprilistól kitehetjük növényeinket, és nagyon fontos, hogy éljünk is ezzel a lehetőséggel! A teleltetés már nehezebb dió. Ha megoldható, hogy egy világos szobát nem fűtünk, akkor nyert ügyünk van. Ha nem, akkor is kell olyan világos helyiség, ahol 14 és 18 C° között tudjuk tartani a hőmérsékletet. Gyakorlati tapasztalatom, hogy a jól kiválasztott, nyáron jól tartott, és telelésre fokozatosan felkészített citrusok nagy részének nem jelent gondot ez a viszonylag magas hőmérséklet.
Nem véletlenül hangsúlyoztam az előzőekben a nyári szabadlevegőn tartás fontosságát. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor jelentősen csökken az esélye az eredményes otthoni citrusnevelésnek. Ugyanígy nagyban nehezíti a sikeres citrustartást a sötét lakás, valamint a magas (20 C° feletti) teleltetési hőmérséklet.
Ha többet vásárol, a postaköltséggel takarékoskodik.
Egyéb feltételek (FONTOS! )
Hétfőtől szerdáíg postázok csak (mível nem jó a növényeknek, ha sokáíg a postán sinylődik. )
A TERMÉKRE GARANCIA NINCS!!!
A terméket nem veszem vissza!
A termékkel KAPCSOLATBAN SEMMILYEN REKLAMÁCIÓT NEM FOGADOK EL!
Aki a termékre licitál, az a fentebb leírtakat elfogadja!
Ez a feltétel azért van, mert nem szeretnék sem félreértést, sem pedig azért negatívot kapni, hogy az árult TERMÉK nem megfelelő!
Amennyiben a nyertes a terméket 1, 5 héten belül nem veszi át,
vagy nem utalja a postaköltséggel növelt vételárat,
az adásvételt semmisnek tekintem!
Nézze meg a többi aukciómat is!


Jelenlegi ára: 489 Ft

Az aukció vége: 2013-05-17 22:26
. Citromfa gyökeres tövek AKCIÓSAN!!! - Jelenlegi ára: 489 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése